christian rap lyrixm.....a tak....:-)

O církvi

11. 3. 2010 19:33
Rubrika: texty,lyrixm.... | Štítky: církev

 

Církev není dokonalá v lidských očích,má zlý i lepší stránky,nemůžeme vyčítat církvi upalování lidí,odpustky a všechny zlé věci,které kdy napáchala,aniž bychom nebraly v potaz nejen ty dobré věci,co dělala,a dělá,ale také fakt,že je poslem evangelia,které dokáže zásádně k lepšímu změnit život člověka,ba co víc,zachránit a změnit podstatu každého,to je duše.je to jako 2 domy,ten první je bez základů,co nejlevněji postavený,málo odolný,druhý je se základy a kamenný,když přijde vítr druhý dům zůstane stát,ten první bez základů,bez toho podstatného spadne.stejně jako ten kamenný dům nám poskytne ochranu,evangelium nám pokytuje informace o podstatných věcech a nabídku na lepší budoucnost v Boží přítomnosti a ochraně.Církev chybovala,chybuje a chybovat nejspíš bude,je přece z nás lidí,nedokonalých tvorů,ovšem pokud to bude stále církev Boha,toho dokonalého,můžeme si být jisti,že kromě chyb přijde i solidarita,naděje,pravda,lepší život,láska.Pokud je někdo nespokojený s chybami církve,což já sem také,musí si nejprve uvědomit,zda chce jen nadávat na chyby,nebo zda chce chyby neopakovat a držet se toho dobrého,mezi tím je velký rozdíl.....

 

 

Zobrazeno 1298×

Komentáře

hvite

Tak jsem si článek přečetl a musím nesouhlasit. Ty vážně chceš obhajovat těch cca 50 000 mrtvích lidí na základě jekési morální jistotě a vyrovnanosti, kterou mi víra teoreticky může přinést?!

emmerlingjohny

to hvite:nejde pouze o jakousi morální jistotu či vyrovnanost,tady jde spíše o informace,podle kterých,když se někdo rozhodne,vybere si bud ,,nebe,,či ,,peklo,,dobro či zlo,nebo jak si kdo dosadí,podstatné je že přináší to ,,nebe,,dobro,Boha,Ježíše,milost,a proto sem toho názoru,že at církev může za smrt xlidí,tento fakt že něco přinesla a přináší se jí upřít nedá....

hvite

Dle mého názoru je církev nástroj k manipulování lidí. jždycky to tak bylo a vždycky bude. Chceš tvrdit že já jako ateista jsem si zvolil zlo? A jestli ano, jak k tomu přišli lidé,kteří stáli v pozadí všech těch vražd a jiných zvěrstev konaných "ve jmenu boha".

emmerlingjohny

já nevím co jsi si zvolil,ale vím,jakožto bývalý ateista a v současnosti křesťan,jaký je rozdíl mezi životem ateisty a křesťana,a že to je zásadní změna,ovšem jen v případě zda je to správně pochopeno,a nejsou v tom sobecké,mocenské,či jiné zájmy,které mohou za ty všechny vraždy,zvěrstva apod.ač se říká,že se to dělo ve jménu Boha,tak říkám že nikoli,dělo se to ve jménu sobeckosti,chamtivosti,zla,atd.Troufám si tvrdit,že existuje ,,církev,,která dělá ty zlé věci a církev,která se drží toho co má,totiž Krista.Jak k tomu potom přijde ta část co se drží Krista,když jí někdo dává za vinu něco co spáchala ta první část?Je to stejné jako například s Romy v čr,je rozšířený názor,že kradou,ovšem jak k tomu přijdou ti slušní Romové,kteří nekradou?to je křivda.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz